ponedjeljak, 14. siječnja 2013.

Termalni bazeni

Več od davno je poznato da su termalne vode jako zdrave i ljekovite. Još prije par stolječa su jih koristili za kupke u termalnim bazenima. Njihov jedinstven i mineralan sastav i njihova temperatura, utječe na cijeli organizam i na naše blagostanje. Termalne vode u bazenima su različite temperature, ovisi od izvora, i negdje su od 28°C pa sve do 36°C. Termalna voda u termalnim bazenima blagotvorno utječe na našu kožu, naše mišiče, zglobove, kosti i ima mnogo drugih psihosomatskih utjecaja na nas i naše tijelo.


Svake terme ima kompleks unutrašnjih i vanjskih bazena, tako da možete koristiti termalne bazene bez obzira na vrijeme i godišnje doba. Kompleksi su napravljeni tako, da može u njima uživati cijela obitelj i za svakoga če se nešta pronači da mu nije dosadno. Neke terme imaju prave vodene parkove sa atraktivnim termalnim bazenima za odrasle ili za djecu. Možete pronači razne tobogane, velike ili male, prelivajuče se bazene iz jednog u drugog, prave vodene gradove i kule, valovite termalne bazene, vodene topove i mnoge druge atrakcije gdje se može zabavljati cijela obitelj. Jedan taki vodeni park je u Termama Topolšica, gdje se možete zabaviti i posjetiti mnoštvo atraktivnih vodenih atrakcija u ljetnom vremenu.

Kao što smo več spomenuli, termalna voda u termalnim bazenima je jako ljekovita zbog svog jedinstvenog mineralnog sastava, koja izvire iz dubina. Termalne bazene u termama ljudi posječuju najviše puta zbog reumatskih bolesti, zbog bolesti dišnih organa, lakših kroničnih kardiovaskularnih tegoba i oboljenja kralježnice i zglobova i naravno zbog stresa. Sve te tegobe mogu ublažiti termalni bazeni, zato ne oklijevajte i posjetite bar jednom godišnje terme i opustite se u termalnim bazenima. Zaboravite na svakodnevne probleme i posjetite raj za opuštanje i prirodno liječenje. Primjerni su za cijelu obitelj, to jest i za malu djecu, jer sve terme imaju i male termalne bazene gdje se mogu i djeca igrati i opustiti.