subota, 29. rujna 2012.

Termalni bazeni

Več od davno su izvorne termalne vode u bazenima poznate po svojoj ljekovitosti. I u starome Rimu su Rimljani zidali bazene sa ljekovitim termalnim vodama u koju su dodavali razne prirodne sastojke kao što je cviječe, razne ljekovite trave, razna biljna ulja...

Termalni bazeni imaju na izvoru temperaturu vode od 30°C pa čak i neki do 72°C. Ta termalna voda u bazenima je bogata sa alkalima, kalcijem, magnezijem i drugim mineralima i sa tim sastojcima ugodno djeluju na fizičko i psihičko zdravlje svakog čovjeka. Poznato je čak da ta termalna ljekovita voda u bazenima pomaže kod raznih bolesti, kao što su razne nevrološke bolesti, kod ženskih ginekoloških problema, srčanih i žilnih bolesti, raznih kožnih bolesti i kod još mnogo drugih kroničnih suvremenih bolesti.

U nekim od termalnih bazena možete koristiti i ljekovito blato, koje je jako ljekovito za kožu i koje se koristi kod raznih kozmetičkih tretmana u obliku kupki ili obloga.

Naravno termalni bazeni pored ljekovitih mogučnosti pružaju i mogučnost opuštanja. Večina tih termalnih bazena za opuštanje imaju razne vrste vodenih i zračnih masaža, masažne mlazove, gejzire, vodene slapove ili umjetne valove.

Veči termalni centri imaju sagrađene i vodene parkove sa toboganima raznih veličina i dužina i dječijim igralištima. Posjeduju velike vodene površine sa unutrašnjim i vanjskim bazeni, za zabavu za cijelu obitelj koje možete koristiti za relaksacijsko kupanje tijekom cijele godine.

Među njima možete nači i prave velike olimpijske bazene ili male plitke bazene za dječije igranje pa sve do bazena za skakanje. Večina tih bazena pružaju razne bogate opuštajuče programe i atrakcije za one koji su adrenalinski ovisnici i žele malo adrenalina.

Termalni bazeni nude mogučnost uživanja na tisuču i jedan način i sigurno če svako pronači nešta za sebe, da se opusti i uživa u posebnim trenutcima sam ili sa svojom obitelji. Stoga ne oklijevajte i pružite sebi i vašoj obitelji nezaboravan doživljaj.