subota, 26. siječnja 2013.

Najbolja masaža

U svim krajevima svijeta svi znaju, da masaže dobro utječu na vaše zdravlje, psihičko i fizičko blagostanje. Različite kulture su razvile i različite tehnike masaže. Poznajemo razne masaže od ljekovitih masaža pa do opuštajučih i sportskih masaža.


Svake toplice i termalni centri imaju svoj wellness centar gdje nude razne vrste masaža cijeloga tijela ili masaže samo pojedinačnog dijela tijela. Najpoznatije su klasične ručne masaže cijeloga tijela, a pored toga su poznate i sportske masaže, aroma masaže, anticelulitna masaža, refleksna masaža stopala, shiatsu masaža, masaža sa biljnim uljima, masaža sa vručim vulkanskim kamenjem, a iz dana u dan sve su poznatije i popularnije masaže sa Dalekog Istoka, tako što su tajske masaže, indijske masaže, kineske masaže i japanske masaže i mnoge druge masaže.


Posjet masažnog centra u toplicama i korištenje masaža vam pružaju opuštanje vaših umornih mišiča i tijela i oslobode vas svakodnevnog stresa, da za nekoliko trentaka zaboravite na sve probleme oko vas i uživate u rukama vještih majstora.


Težko je reči koja je masaža najbolja, jer svaka masaža je jedinstvena i svaka masaža ima svoju svrhu. Najviše se ipak koristi klasična ručna masaža tijela za opuštanje, koja učinkuje na kožu,mišiče, skeletni i živčani sistem, na kardiovaskularni sistem i na imunski sistem. I upotreba aromatičnih ulja blagotvorno i pozitivno utječe na psihu čovjeka, zato se u kombinaciji sa klasičnom ručnom masažom sve više koriste aromatična priodna biljna ulja. Jednu taku masažu možete doživjeti i wellness centru Zala u Termama Topolšica, gdje vam nude mnoge vrste masaža a jedna između njih je najpoznatija masaža Zala, koja je jedinstvena, jer se masira sa vručim maslacem od kariteja i biserima u prahu, koji njeguju kožu i čine je ugodno mekom.


Masaža je jedinstveni doživljaj, koji bi trebao da traje što dulje, zato je priporučljivo da si priuštite masažu cijeloga tijela, bar jednom mjesečno.