ponedjeljak, 10. rujna 2012.

Wellness

Vjerovatno skoro svaki dan čujete ili čitate o wellnessu, a u biti jeste li se pitali dali stvarno imate dosta informcija što to wellness je?

Wellness pokriva široko područje zdravlja, prehrane, rekreacije, njege i brine se o čovjekovom psihičkom i fizičkom blagostanju različitim metodama i postupcima. Wellness su poznavali još u povijesti stari Rimljani, koji su koristili rimske kupke za opuštanje tijela i uma. I u starome Egiptu je kraljica Kleopatra koristila posebne biljne aromatične kreme za uljepšavanje svoje kože i posebne kupke i masaže za njegu lica i tijela.


U današnjem svijetu čovjek je sve više pod pritiskom stresa i suvremenog brzog tempa života i drugih negativnih utjecaja suvremene tehnologije. Tako je nastala potreba po wellness centrima gdje bi se mogli opustiti i pobiječi od svakodnevnog stresnog života. Današnji wellness centri su bogato opremljeni sa vrhunskom kozmetičkom ponudom, ponudom brojnih vrsta sauna, raznim opuštajučim masažnim tretmanima, anti-stres programima, hidromasažnim kupkama, pa čak i teretanama i prostorima za relaksiranje. Tu je vrlo važno i stručno osoblje koje radi u wellness centrima, da vam pomogne sa stručnim savjetima za opuštanje i poboljšanje vašega psihofizičkog zdravlja, a uz to vam i savjetuju o programima za njegu vaše kože i tijela.

Najčešče korištene usluge u wellness centrima su razne vrste opuštajučih masaža. Neki od wellness centara imaju i prirodno nalazište ljekovitog blata, koje koriste u svojim tretmanima, kao što su blatne kupke ili masaže i maske od blata za cijelo tijelo. Mnogi od posjetitelja posječuju i saune u wellness centrima, koja vam pomaže da očistite vaše tijelo od napetosti i oslobodite se svakodnevnog stresa. Najbolje se je posavjetovati sa stručnim osoboma u wellness centru, koji je najbolji program za vaše tijelo i tako kombinirate najbolje moguče tretmane.

Umirite vaše tijelo i vaše misli sa svakodnevnim posjetom wellness centra i brezbrižno uživajte u opuštajučim programima.