petak, 4. siječnja 2013.

Najbolji wellness u Sloveniji

Svako od nas se je najvjerovatnije barem jednom u životu zapito šta je to wellness? Wellness znači neke vrste ugodan osječaj ili na drugi način, opis ili djelo koje u nama pokrene osječaj ugođaja to jest dobrog ugođaja. Činjenica je da to blagostanje moramo sami sebi pružiti, a wellnessi nam nude svu potrebnu infrastrukturu da doživimo i osjetimo to blagostanje.

U sklop wellnessa pripada više vrsta opuštajučih kupki, naravno njege lica i čitavog tijela. Najviše se koriste termalni bazeni u termama, a u Sloveniji ima naravno mnoštvo termalni centara i svi imaju svoje wellnesse, koji nude od raznih kupki, raznih masaža, njege lica i tijela, fitness centrova i naravno različite vrste sauni. Neki od termi nude i VIP wellness, to znači da nude privatne prostore za dvoje ili više osoba, gdje imate intimnost i raskoš, i gdje se možete potpuno opustiti i uživati. Jedan taki VIP wellness nude Terme Topolšica u Wellness centru Zala. U VIP wellness centru Zara nude privatan ambijent veličanstvenog Rima, tajnovitov Orijenta i romantičnu Japansku tradiciju.

Svi najbolji termalni centri u Sloveniji nude wellness usluge. Kao što smo več napisali, najviše i najčešče se koriste kupke i masaže. Poznato je da postoji mnogo vrsta kupki, kao što su mirisne kupke, čokoladne kupke i mnoge druge kupke u kojima možete uživati sami ili u dvoje ili naravno za više ljudi, da uživate u vašem društvu. O masažama bi mogli napisat mnogo toga, ali probat čemo da izdvojimo ono najvažnije. Kod masaže se opušta vaše tijelo i um. Možete uživati u klasičnoj ručnoj masaži cijeloga tijela ili samo pojedinačnog dijela. Poznate su još i aroma masaže, u kojoj čete se opustiti u društvu ugodnih mirisa ili masaža s vručim vulkanskim kamenjem. U zadnje vrijeme su postale jako popularne i omiljene masaže sa Dalekog Istoka, kao što su tajska masaža ili aryuvedska masaža. Imate mogučnost koristiti i anticelulitne masaže, podvodne masaže i mnoge druge vrste masaža.


Bez obrzira koristili kupke, masaže, saune ili bilo koje druge wellness tretmane, cilj i svrha svega toga je opustiti tijelo i um od svakodnevnog stresa.