petak, 25. siječnja 2013.

Bazen sa prirodnom ljekovitom vodom

Svi znamo da svake terme imaju bazen sa prirodnom ljekovitom mineralnom vodom, koja izvire iz dubina i ima visoku temperaturu na samom izvoru. Taka voda je bogata mineralima i karbonatima koji pozitivno utječu na naše tijelo i uravnotežava prirodni balans sa svojim pozitivnim utjecajem. Taka prirodna mineralna voda ima na izvoru prosječno više od 60°C, a u termalnom bazenu je temperatura vode od 28°C pa sve do čak 36°C, sve zavisi od termi do termi odnosno od izvora do izvora.


Mnogi ljudi posječuju terme odnosno bazen sa prirodnom ljekovitom vodom zbog pozitivnog utjecaja na psihofizičko zdravlje. Taki prirodni ljekoviti bazeni blagotvorno utječu na mnoge lakše kronične bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, reumatske tegobe i još mnoštvo drugih bolesti. Terme Topolšica nude između mnogih prirodnih programa i balneoterapiju. Balneoterapija je bazen sa prirodnom termalnom mineralnom vodom gdje se kombinira sa različitim prirodnim biljnim aromama, gdje se možete potpuno opustiti i uživati. Taki bazen sa prirodnom ljekovitom vodom donosi sam po sebi mnoge ljekovite učinke, a prirodne arome to još više naglase.

U bazenima sa prirodnom mineralnom vodom, možete uživati i u raznim opuštajučim kupkama. Kao što smo spomenuli je jedna od njih i biljna kupka, koja je namijenjena za okrepu i opuštanje, biserna kupka, Kleopatrina kupka, Venerina kupka i mnoge druge kupke koje možete pronači u termama.

Koristiti možete i bazen sa podvodnom masažom, gdje se kombinira učinak tople prirodne mineralne vode i masaže sa mlažnjacima vode. Taki bazeni su prvenstveno namijenjeni za opuštanje mišiča, za poboljšanje cirkulacije, smanjenje stresa i naravno stvaranje psihičke i fizičke udobnosti.

Svake terme imaju raznovstne programe i ponudu bazena sa prirodnom mineralnom ljekovitom vodom, tako da svako može pronači nešta za sebe i priuštiti si opuštanje i uživanje ili rehabilitaciju poslije ozljeda.
Stolječima su prirodne termalne vode pomogle mnogim ljudima na putu do zdravlja i dobrog osjećaja, zato i vi ne oklijevajte i što prije posjetite terme i priuštite sebi balneoterapiju.