ponedjeljak, 17. rujna 2012.

Toplice

Prvi zapisi o toplicama postoje još iz početka 12. stolječa i još od tada su termalne vode jako cijenjene i korištene u ljekovite svrhe. Termalne vode su ljekovite zbog svoje jedinstvene temperature koja je na izvoru od 32°C pa sve tam do 72°C i po jedinstvenom mineralnom sastavu.

Zbog toga su toplice vrlo bitne za poboljšanje psihičkog i fizičkog stanja svakoga čovjeka. Upravo to omogučuju mnoge toplice, koje možemo pronači skoro pored svakog večeg grada.

Skoro sve toplice su sagrađene pored netaknute prirode, koje vam nude bijeg iz svakodnevnog gradskog stresirajučeg modernog života.

Možete se šetati, trčati ili voziti biciklo po označenim šumskim ili brdskim stazama i uživati u prirodi i idiličnim pejzažima.

Sve toplice imaju brojne unutranje i vanjske bazene u kojima se može plivati i opuštati, imaju uređene teretane sa modernom suvremenom opremom ili druga sportska igrališta, kao što je za tenis ili golf koji je u današnjem vremenu sve popularniji sport.

U toplicama možete da koristite i wellness centre i njihove usluge kao što su razne opuštajuče masaže, mirisne kupke, saune i ostale zdravstvene tretmane za opuštanje vašeg tijela i uma.

Organizirane su i mnogobrojne dnevne aktivnosti, tako za stariju kao i za mlađu generaciju, večernje kulturne susrete ili nočni život za one koji to žele.

Prvenstveno su toplice i termalni centri sagrađeni za osobe sa zdravstvenim problemima kao i za osobe koje se žele da opuste i uživaju. Toplice pomažu osobama sa raznim bolestima kao što su nevrološke bolesti, ženski ginekološki problemi, problemi sa kožom, srcem, dišnim putevima, reumatizmom i mnogim drugi kroničnim problemima.

Mnogobrojne su i ponude smještaja u hotelima ili privatnim smještajima i mogučnost je rezervacije več unaprijed napravljenih paketa ili ako želite možete sastaviti paket po svojoj želji.

Pored korištenja termalnih usluga možete uživati i u gastronmskim lokalnim specialitetama ili posjetiti stare gradove, dvorce ili druge turistične ponude koji se nalaze nedaleko od samih toplica.