subota, 29. rujna 2012.

Termalni bazeni

Več od davno su izvorne termalne vode u bazenima poznate po svojoj ljekovitosti. I u starome Rimu su Rimljani zidali bazene sa ljekovitim termalnim vodama u koju su dodavali razne prirodne sastojke kao što je cviječe, razne ljekovite trave, razna biljna ulja...

Termalni bazeni imaju na izvoru temperaturu vode od 30°C pa čak i neki do 72°C. Ta termalna voda u bazenima je bogata sa alkalima, kalcijem, magnezijem i drugim mineralima i sa tim sastojcima ugodno djeluju na fizičko i psihičko zdravlje svakog čovjeka. Poznato je čak da ta termalna ljekovita voda u bazenima pomaže kod raznih bolesti, kao što su razne nevrološke bolesti, kod ženskih ginekoloških problema, srčanih i žilnih bolesti, raznih kožnih bolesti i kod još mnogo drugih kroničnih suvremenih bolesti.

U nekim od termalnih bazena možete koristiti i ljekovito blato, koje je jako ljekovito za kožu i koje se koristi kod raznih kozmetičkih tretmana u obliku kupki ili obloga.

Naravno termalni bazeni pored ljekovitih mogučnosti pružaju i mogučnost opuštanja. Večina tih termalnih bazena za opuštanje imaju razne vrste vodenih i zračnih masaža, masažne mlazove, gejzire, vodene slapove ili umjetne valove.

Veči termalni centri imaju sagrađene i vodene parkove sa toboganima raznih veličina i dužina i dječijim igralištima. Posjeduju velike vodene površine sa unutrašnjim i vanjskim bazeni, za zabavu za cijelu obitelj koje možete koristiti za relaksacijsko kupanje tijekom cijele godine.

Među njima možete nači i prave velike olimpijske bazene ili male plitke bazene za dječije igranje pa sve do bazena za skakanje. Večina tih bazena pružaju razne bogate opuštajuče programe i atrakcije za one koji su adrenalinski ovisnici i žele malo adrenalina.

Termalni bazeni nude mogučnost uživanja na tisuču i jedan način i sigurno če svako pronači nešta za sebe, da se opusti i uživa u posebnim trenutcima sam ili sa svojom obitelji. Stoga ne oklijevajte i pružite sebi i vašoj obitelji nezaboravan doživljaj.

ponedjeljak, 17. rujna 2012.

Toplice

Prvi zapisi o toplicama postoje još iz početka 12. stolječa i još od tada su termalne vode jako cijenjene i korištene u ljekovite svrhe. Termalne vode su ljekovite zbog svoje jedinstvene temperature koja je na izvoru od 32°C pa sve tam do 72°C i po jedinstvenom mineralnom sastavu.

Zbog toga su toplice vrlo bitne za poboljšanje psihičkog i fizičkog stanja svakoga čovjeka. Upravo to omogučuju mnoge toplice, koje možemo pronači skoro pored svakog večeg grada.

Skoro sve toplice su sagrađene pored netaknute prirode, koje vam nude bijeg iz svakodnevnog gradskog stresirajučeg modernog života.

Možete se šetati, trčati ili voziti biciklo po označenim šumskim ili brdskim stazama i uživati u prirodi i idiličnim pejzažima.

Sve toplice imaju brojne unutranje i vanjske bazene u kojima se može plivati i opuštati, imaju uređene teretane sa modernom suvremenom opremom ili druga sportska igrališta, kao što je za tenis ili golf koji je u današnjem vremenu sve popularniji sport.

U toplicama možete da koristite i wellness centre i njihove usluge kao što su razne opuštajuče masaže, mirisne kupke, saune i ostale zdravstvene tretmane za opuštanje vašeg tijela i uma.

Organizirane su i mnogobrojne dnevne aktivnosti, tako za stariju kao i za mlađu generaciju, večernje kulturne susrete ili nočni život za one koji to žele.

Prvenstveno su toplice i termalni centri sagrađeni za osobe sa zdravstvenim problemima kao i za osobe koje se žele da opuste i uživaju. Toplice pomažu osobama sa raznim bolestima kao što su nevrološke bolesti, ženski ginekološki problemi, problemi sa kožom, srcem, dišnim putevima, reumatizmom i mnogim drugi kroničnim problemima.

Mnogobrojne su i ponude smještaja u hotelima ili privatnim smještajima i mogučnost je rezervacije več unaprijed napravljenih paketa ili ako želite možete sastaviti paket po svojoj želji.

Pored korištenja termalnih usluga možete uživati i u gastronmskim lokalnim specialitetama ili posjetiti stare gradove, dvorce ili druge turistične ponude koji se nalaze nedaleko od samih toplica.

ponedjeljak, 10. rujna 2012.

Wellness

Vjerovatno skoro svaki dan čujete ili čitate o wellnessu, a u biti jeste li se pitali dali stvarno imate dosta informcija što to wellness je?

Wellness pokriva široko područje zdravlja, prehrane, rekreacije, njege i brine se o čovjekovom psihičkom i fizičkom blagostanju različitim metodama i postupcima. Wellness su poznavali još u povijesti stari Rimljani, koji su koristili rimske kupke za opuštanje tijela i uma. I u starome Egiptu je kraljica Kleopatra koristila posebne biljne aromatične kreme za uljepšavanje svoje kože i posebne kupke i masaže za njegu lica i tijela.


U današnjem svijetu čovjek je sve više pod pritiskom stresa i suvremenog brzog tempa života i drugih negativnih utjecaja suvremene tehnologije. Tako je nastala potreba po wellness centrima gdje bi se mogli opustiti i pobiječi od svakodnevnog stresnog života. Današnji wellness centri su bogato opremljeni sa vrhunskom kozmetičkom ponudom, ponudom brojnih vrsta sauna, raznim opuštajučim masažnim tretmanima, anti-stres programima, hidromasažnim kupkama, pa čak i teretanama i prostorima za relaksiranje. Tu je vrlo važno i stručno osoblje koje radi u wellness centrima, da vam pomogne sa stručnim savjetima za opuštanje i poboljšanje vašega psihofizičkog zdravlja, a uz to vam i savjetuju o programima za njegu vaše kože i tijela.

Najčešče korištene usluge u wellness centrima su razne vrste opuštajučih masaža. Neki od wellness centara imaju i prirodno nalazište ljekovitog blata, koje koriste u svojim tretmanima, kao što su blatne kupke ili masaže i maske od blata za cijelo tijelo. Mnogi od posjetitelja posječuju i saune u wellness centrima, koja vam pomaže da očistite vaše tijelo od napetosti i oslobodite se svakodnevnog stresa. Najbolje se je posavjetovati sa stručnim osoboma u wellness centru, koji je najbolji program za vaše tijelo i tako kombinirate najbolje moguče tretmane.

Umirite vaše tijelo i vaše misli sa svakodnevnim posjetom wellness centra i brezbrižno uživajte u opuštajučim programima.